Hej great barriarreef!

Idag firade jag och mitt dykcert det tionde dyket med en svang till barriarrevet.. Trots hoga vagar och sjosjuka pa ditvagen lyckades en av oss (jag, dykcertet stannade pa baten) ta oss ner under ytan. Hej fina fiskar och korallrev!



Eftersom det var svart att ta kort pa mig sjalv nar jag dok sa far ni bara ett kort pa mig, mitt gap och min australienske divebuddy. Yo!

Cairns!



Cairns ar som en enda stor atertraff, jag har tappat rakningen pa hur manga jag traffat som vi har hangt med under resans gang. Nu letar jag bara efter krokodilerna, som inte ska vara allt for svara att se enligt den har skylten. Jag hoppade in pa ett gratis aerobicspass i lagunen igarkvall ocksa. Det var jag och tio australienare och ledaren ropade hurtigt att det val var fantaaastiskt att man kan trana i vattnet mitt i vintern. Hm. Vintern var det, ja. Ikvall ska jag mota upp Heini (finskan) och pa sondag ska jag dykaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Framme i Cairns!








Update from Mission beach.

Mhm. Jag gor mitt basta for att njuta av min sista tid i Australien. Och det ar ganska latt. Eftersom de flesta stannar har bara for en natt eller tva polar jag med hostellets crew, som iof mest bestar av en salig blandning bp:s och flumm. Kvallspromenaderna pa stranden ar att do for och pa onsdag packar jag ryggsacken och beger mig till resans sista stopp - Cairns. Vi hors!

Still going strong..

Att det ar latt att resa sjalv i Australien ar inte en myt. Gardagen bjod pa galna engelsman och den lokala puben, som hade ett Nintendo wii sports over en hel vagg. Hur bra som helst.



Och ikvall ar det gratis bbq har pa hostellet. Check!

Och sa var man ensam da...

Klockan fyra imorse klev jag av bussen, kramade Sarali hejda och blev lamnad at mitt ode som ensam backpacker. Efter lite invantan pa ljuset och dagen fick jag se ett underbart Mission beach, med en av de finare sandstranderna hittills, thailandshetta och jattefrascht hostell. Det borjar bra!



Nagot positivt med att kliva upp klockan fyra ar att man far se soluppgangen, med sand mellan tarna.



Har bor jag nu.



Strandpromenad i en halv evighet.

Sista bilderna fran Airlie beach!

Det blev en fin vecka i Airlie beach och mycket hann vi med..



Veranda-hang 1.







Verandra-hand 2.



Sarali, jag och var favorit finska Heini.





Avskedsmiddag med varldens basta Sarali. JAG SAKNAR DIG REDAN!

En snabbis...

Vi lever! Platsen ar fortfarande Airlie beach och kommer sa vara fram till tisdag, da vi hoppar pa en nattbuss mot.. ja, min basta Sarali aker mot Cairns och flyget hem, medan jag ska till Mission beach. Nagra veckor kvar pa egen hand blir det. Ikvall ska jag ata bonor till middag. Det ska bli gott. Puss!


Whitsundays!

































Puh. Nu far det racka med bilder. (Koalabilden langst upp ar fran Noosa..) Om ni ar snalla kanske ni nagon gang ska fa se de dar riktigt roliga bilderna, som nar jag agerade lagkapten och blev pakladd av hela laget, eller nar vi forsokte introducera nagra riktigt bra dance-moves pa soldack. Tills vidare far ni det har. Vi har haft nagra riktigt bra dagar pa sjon. Jag fick dyka (wei!) och aven om inte sikten var den basta var det kul att fa lagga till ett till dyk till sin erfarenhet. Vi har lart besattningen svenska, frossat i lagad mat och haft goon-olympics. Nu gungar marken under mig fortfarande.

Airlie beach!

Nuuuu har vi hittat till Airlie beach. Och vi gillar det redan. Litet, mysigt, roliga affarer, stranden tva sekunder fran hostellet och backpackers som vi borjar kanna igen overallt. Perfekt. Imorgon aker vi ut pa var tre-dagars-segling i Whitsundays. Ska bli spannande, jag har ocksa hort ett rykte att de med dykcert far ett gratis dyk.. iih! Ikvall kommer vi antagligen dacka tidigt eftersom nattbussen igar var fullproppad och det inte fanns manga stallningar att variera sin somn med. Vi hors efter seglingen! Puss pa alla!


Campingliv pa Fraser Island..































Sa haaaar bra helg har vi haft det, ute i bushen! Vi har campat pa Fraser Island, med vilda (och farliga) dingos runt talten, med vagar som ar sa gropiga att de inte ens kan kallas vagar och med tidvattnet som enda begransning till vagarna (stranden). Det var galet. Ikvall tar vi nattbussen upp till Airlie beach och dar vantar tre dagars segling i Whitsunday. Tjo!

Hey man!

Liten snabb update: Ar fortfarande i Noosa. Vadret har varit sadar idag sa vi har haft nagot av en vandring och kakfrossar dag. Ikvall ar det liveband har pa hostellet och vi bor med varldens gulligaste tjejer. Imorgon aker vi till Hervey bay och aker darifran pa var Fraser Island-weekend. Hor av mig sa fort jag kan igen! Love!

Australia zoo!

















AH, AH, AH sager jag bara! Jag har varit pa Steve Irwings Australia zoo idag, vet ni huuuur underbart det var for en djurvan som mig? Helt fantastiskt! Och jag ar sa kar i alla koalor att jag helst vill ha en egen i vardagsrummet! Vi ar i Noosa nu, bor pa varldens tuffaste hostell med egen nattklubb och pa torsdag borjar aventyret mot Fraser Island.. Love you all!

Nu ni, har far ni bilder!

Jag vet, bildtorka ar trakigt. Sa, varsagod. Se och njut, sanningen om den senaste BP-veckan pa andra sidan jorden:



Vi har varit vid light house, Byron bay.





Vi har haft en underbar valborg. (Mikaela! F&F-trojorna ar basta partyoutfiten! Vi alskar dem!)



Vi har spelat kort. (Okna foljer med ut i varlden, ser ni?)



Vi har sovit i sovsal.



Valborg var det, ja.



Vi har borjat bli backpackers pa riktigt, se bara! Dagens middag i vantan pa bussen mot Surfers Paradise.



Varat hem for tillfallet.



Var utsikt for tillfallet.



Surfers paradise.



Hoppbild 1.



Hoppbild 2.



Stranden i Surfers Paradise. Lite mer folk an i Byron bay.



Lite mer affarer i Surfers finns det ocksa.



Skylten igen.



Sadar. Vi lever alltsa fortfarande och ikvall ska jag ata korv. Vet ni hur mycket jag langtar?

Sista timmarna i Byron..

Nu ar vi inne pa de sista timmarna i Byron bay, bussen mot Surfers Paradise gar om tva timmar. Sitter och bokar lite utflykter - tva natter pa Fraser Island och tre seglardagar i Whitsunday. Kanoners! Valborg var kanon. Tandlakarstudenterna pa varat hostell kunde massa svenska sanger och vi sjong allihopa tills vi blev alldeles hesa. Svensk sill hade de ocksa hittat, sa det blev lite midsommarsanger pa det ocksa. Hur bra som helst. Na - Surfers nasta. Vi kommer sakna Byron bay! Puss pa alla!

RSS 2.0