Tentapluggtentapluggtentaplugg

Det märks att vi har suttit här på Blåsenhus sedan åtta imorse. Till och med juristskämt är roliga. Lyssna på den här:

Vad gör en jurist efter att han köpt en öl i baren? Han häver köpet.


Hahahaha! Jag dör av skratt och det var inte ens kul. Jag måste gå och lägga mig tidigt ikväll...


Tentatider

Det är ganska lätt att inse att det är tentapluggstider nu. Det börjar nämligen spåra på Studentvägen...Vi bakar.Vi äter bara matlådor.Vi kissar med öppen dörr.Vi sover med kläderna på.Vi duschar inte så ofta.Det kanske tydligaste tecknet: jag har ätit upp mina naglar.Så, för att sammanfatta läget på Studentvägen: 8 dagar kvar till tentan, 10 dagar kvar till USA!

Ännu ett citat av mamma.

Med tio dagar kvar (!) till USA kan vi nästan andas ut, efter de senaste rapporterna om askmolnet från Island. Precis efter vulkanens utbrott ringde jag till mamma med gråten i halsen och frågade om hon trodde vi behövde vara oroliga för vår resa. "Äsch, det är väl bara att ta en annan rutt" blev svaret. Det är tur att min mamma alltid är optimistisk.

Sova, äta, träna och pluggaNu har vi hoppat in i vår tentapluggs-bubbla, där vi inte träffar några andra människor. Ingen har gått upp när vi går morgonpromenad, ingen har kommit till skolan när vi går dit, alla har gått därifrån när vi går hem och väl hemma är det dags att sova igen. Men. Vi har ju iallafall ett bak-schema.

Svenska och danska

Emma pluggar till svensklärare och just nu läser de en hel del danska. Häromdagen berättade hon att hon nöjt hade läst en text som enligt hennes översättning hette "konsten att grädda kor". Det finns kanske en anledning varför svensklärare ska kunna danska, men inte är det särskilt enkelt för det.

Boken visade sig heta "konsten att gråta i kör".

Uppladdning
Bästa sättet att ladda upp inför tentaplugget? En fest såklart!

Snart är det sommarlovIdag hade vi vårat sista seminarium och jag kunde inte låta bli att känna mig som tio år igen, när vår lärare tackade för sig, berömde oss och önskade oss lycka till med framtiden. Vårat sista basgruppsmöte firades med sol framför domkyrkan. Nu väntar två veckors konstant tentapluggande, en tenta och sen... USA!!

Ska/kan man tygla lustan?Ett vanligt seminarium i straffrätt.

Finns det hjärterum så finns det stjärterum

Min bästa syster och hennes Anton var här i helgen. Vi hann:1. Konstatera att det faktiskt får plats två extrasängar i mitt gigantiska studentrum.2. Träna inför vår Thailandsresa.

PM-skrivande

Just nu är det skrivstuga här på Studentvägen, eftersom det sista obligatoriet - en PM om påföljder, ska lämnas in om en vecka. En av alla fördelar med att ha Mathilda på andra sidan väggen är att man bara kan ställa en fråga till väggen över saker som är svåra och få ett svar. Min PM-skrivardag har gått ganska bra idag. Jag vet inte hur Mathildas riktigt har gått, mer än att hon (utöver att svara på mina frågor) frågade för en stund sedan om "det var ett tecken på effektivitet om datorns skärmsläckare går igång". Kanske inte, men bra svar på mina frågor hade hon iallafall!

DoluscupJag har blåmärken över hela underarmarna, stukade handleder och trötta ben, men vad gör det? Har haft en heldag på juridiska föreningens volleybollturnering "doluscup". Klackligan vann inte (om jag ska vara helt ärligt vann vi inte ens en enda match..) men vi var bäst och mest matchade av alla (vilket resluterade i många bra gruppbilder). Eftersom vi inte var bäst på planen satsade vi istället på att vara bäst på den efterföljande festen och det var nog någonting som jag faktiskt tror att vi lyckades med..

RättegångsspelUnder två veckor har vi något som kallas för rättegångsspel. I går var Karin och Julie domare, medan jag och Erika fick agera nämndemän. Anders fick efter omröstning fyra månaders fängelse. Bra dag på jobbet. (Eller okejdå, skolan...)

Halv åtta hos oss.

För att få lite variation till studentmaten har vi tagit efter halv-åtta-hos-mig-temat här på Studentvägen. Jag stod för maten idag och bjöd på räkfylld avokado, spenattorsk med pepparrot och jordgubbsparfait. Vi lyxade till det med mjölk i vinglas, så nu kan vi leva på blodpudding och pågenbröd med gott samvete ett tag till. Mums!

Två brutna båtben och en nacke senare..Finn två fel.

Livet på landet


Processrätt, någon?Samtidigt som vår USA-resa närmar sig med stormsteg kommer också tentan allt närmare. Jag tror inte att jag talar bara för mig själv när jag säger att jag börjar få lite allmän tentaångest angående processrätten. Det måste vara ett av de krångligaste ämnena vi läst hittills! Tur att man pluggar bättre på landet med de allra bästa, för ikväll åker jag med han till vänster hem till Eriksdal och hon till höger.

Tillbaka till verkligheten (..eller?)
Idag har jag:

1. Pluggat på carolina rediviva.
2. Haft basgruppsmöte.
3. Varit på seminarium i processrätt.
4. Tränat.
5. BOKAT FEM BILJETTER TILL ALCATRAZ!!!

Dagens citat

Jag kan alltid ringa till min mamma om jag behöver ett bra råd. Jag ringde till henne imorse och frågade lite oroligt om vi behövde bli nervösa för att flyga till USA efter Bin Ladens död, men jag vet inte om svaret var så bra som jag hade hoppats på.Om 34 dagar sitter vi på ett plan mot San Fransisco och mamma - jag får väl bara hoppas att vi kan stoppa eventuella terrorister på flyget med förklaringen att "det ju faktiskt var Bin Laden som började".


Den censurerade berättelsen om valborg 2011

Fredagen, även kallad kvalborg, började med Mathildas estländska likör.Den var inte jättegod till frukostmackorna, men Mathilda var nöjd och tvingade i alla minst två shots var.Efter en timme hos norrlandstjejerna gick vi tre hus bort för att fortsätta bjuda på den estländska spriten, fast med jurist-gänget.Efter champagnefrukost och kladdkaka cyklade vi vidare till ekoparken.Efter några timmar i ekoparken cyklade vi till nästa stopp: slottsparken.Från slottsparken har man bra uppsyn över stocken-kön, vilket resulterade att vi alla lyckades ta oss in på nationen i år igen utan någon nämnvärd köhysteri. Nöjda över vår insats fortsatte festandet.Min barndomskompis Mathias och hans kompis Martin anlände från Linköping för att uppleva en riktig Uppsalavalborg.

Eftersom vi gick in på Stocken klockan 15 (!) var det ganska lagom att gå hem innan midnatt och sova ut innan det var dags att fortsätta valborgsfirandet.Lördagen inleddes med champagnefrukost hos Emma...... följt av en till champagnefrukost i ekoparken.
Efter några timmar tillsammans med obeskrivligt många människor i ekoparken gick vi vidare till valborgs höjdpunkt: champagnegaloppen. Snerkes blev stället och vi var allt annat än torra när vi gick därifrån.

Valborgskvällen fortsatte hemma hos oss och jag hoppas att våra grannar fortfarande tycker om oss.

Som ni kanske förstår är dagen idag väldigt lugn. Vi kommer tillbaka till verkligheten imorgon.

RSS 2.0