Grattis på födelsedagen!Jag fick en jättefin kamera i födelsedagspresent av mina kära föräldrar och insåg nu att den har fish-eye-funktion. Kan göra vilken långtråkig tågresa mellan Gnesta och Uppsala hur rolig som helst!

Normala familjenVi firade faktiskt mig igår, men eftersom det är idag jag fyller 23 (hjälp!) ska jag fortsätta med
tårtan till frukost. Helgen på Eriksdal har varit lika bra och knasig som min familj är. De är bäst!

Mama - I'm home!

 

Mitt nya livsmotto: Ät som om varje dag vore din sista!

Klassfest på Jontes.

Man ska inte underskatta en klassfest på Jontes stuga - man kan göra det mesta med lite tacobuffé, en hög med sånghäften, ett minimalt dansgolv och egen spellista. Hur bra som helst!
Full veckaJag fick nästan hicka av min veckoplanering (jag överdriver bara lite nu eftersom de flesta veckor ser ut såhär i min kalender, men den här gången kunde jag nästan känna att mitt blodtryck ökade för en halv sekund) tills jag insåg att PM-inlämning, seminarium, PM-skrivning och jobb ska varvas med klassfest, norrlandsbesök, inflyttningsfest och en helg hemma på Eriksdal. Nu har jag lugnat ner mig, fixat håret inför kvällens klassfest och insett att det här verkar bli en alldeles förträfflig vecka iallafall. Jag tror att jag går igång på att ha mycket att göra.

Hej(a) Eric Saade!
Jag ska ju också jobba den här lördagskvällen, men det gör ingenting - för jag ska titta på Melodifestivalen och äta godis med "mina" barn hela kvällen! Det återstår väl att se vem som blir mest förtjust av Eric Saade - jag, sjuåringen, tioåringen eller tolvåringen...

Jag längtar efter sommaren och min mammaMamma: "ÅÅÅH NEEEEEJ, jag måste jobba på lördag!!"
Jag: "Vaddå?"
Mamma: "ÅÅÅH NEEJ, då kommer jag ju missa Eric Saade i Melodifestivalen!!"

Störst går först

Herregud! Jag har blivit en riktigt juriststudent! Jag och Maria var först till juridiska biblioteket imorse (nej, de hade inte ens öppnat när vi kom) och när dörrarna öppnades bokstavligen armbågade vi oss genom folkmassan, sprang till den stora läsesalen och tog alla böcker om rättskraft innan någon annan hann före. Nu är våra PM räddade!Bra för oss!Dåligt för de andra med samma PM-ämne!

Hejja tårtfrukost!I det här hushållet konverserar vi med lappar när vi springer om varandra och inte hinner träffas.
Ganska praktiskt faktiskt.

Check på dugganIgår: klarade jag duggan (ett förhör med 30 frågor i straffrätt) och får med mig två poäng till tentan.
Idag: ska jag gå till det här huset och fortsätta plugga.

Sara von spexansvarigFrån och med nu kan jag titulera mig som ämbetsman i JF (juridiska föreningen). Det är inte vilken ämbetsmannapost som helst - utan som spexansvarig! Det här blev ett väldigt spontant åtagande som jag egentligen inte har en aning om vad det innebär, men sålänge jag får klä ut mig och driva med jurister kan det här inte bli annat än sjukt kul! Haha!

Min kameraskärm är sönder så jag ser inte vad jag tar kort påJAA! Ni ser inte i syne - jag har 1. jeans på mig (hur många år sen var inte det?) och 2. en röd tröja (jag hatar inte bara blommor, jag hatar att ha rött på mig också). Ni kanske inte ser loggan, men anledningen till denna uppståndelse är alltså Intersport. Det har varit och är en hård helg med jobb både fredag, lördag och söndag. Jag ska dock inte klaga för nu har jag både vant mig vid den röda färgen och gått in jeansen litegrann. Woho!

Finn ett felJag gillar varken blommor eller rosa, men det här blev ju ganska fint ändå.

Morgonpigga tjejer

Bara två konstateranden idag: 1. Jag är morgonpigg. 2. Mathilda är morgonpiggare. Gick upp kvart över sex för en morgonpromenad för att mötas av en redan fullt påklädd och redo Mathilda. Kanske inte en jättesensation, men till saken hör att hon var ute i igår (och förmodligen fortfarande full när vi vaknade, men det kommer hon aldrig erkänna). Mathilda är bäst!Bilden har inget med texten att göra och tjejen till höger är inte ens Mathilda, det är ju allas vår Hanna.
Jag tyckte bara jag var snygg i håret.


Heja basgruppen!

Cyklade precis hem efter en heldag med min basgrupp och kände mig bara sådär himla glad - studentlivet i Uppsala är bäst! En basgrupp är en grupp, där man tillsammans ska lösa seminariernas uppgifter och kunna komma med en gemensam lösning på lektionerna. Det blir alltså ganska många pluggtimmar spenderade med de här personerna och det gäller att ha lite tur med vilka typer som hamnar i gruppen. Den här terminen har jag haft en himla tur eftersom jag har hamnat i basgrupp med tre så fantastiskt sköna människor att jag inte får nog av dem under lektionstimmarna - idag gick vi hem till Erika efter seminariet för att förena lite nytta med nöje. Eller okej, vi gick väl igenom straffrättsfrågorna vi snart har "förhör" på, men mest blev det en himla massa god mat, kakor och skratt.Och med en så bra basgrupp är det väl precis så som det ska vara.

PM-hets

Jag sitter just nu på juridiska biblioteket, JB. Det är något som jag bara brukar göra när jag måste (varför? sätt alla betygshetsande jurister i samma rum, ge dem en bok att slåss om och ja.. ni fattar?) och idag är det en sådan måste-dag eftersom PM-inlämningen närmar sig. En förutsättning för att det överhuvudtaget ska bli något PM är att det är någorlunda tyst runtomkring mig och därför är det sjukt irriterande när...

1. Någon snyter sig var femte minut.
2. Någon äter nötter och prasslar i påsen var sjunde minut.

Som ni kanske gissar sitter den här "någon" bredvid mig och nu öppnar hon dessutom en godispåse (måste vara det värsta - både prasslar högt och gör mig godissugen). Som hämnd ska jag nu äta min morot och smaska så högt jag bara kan. Hoppas hon stör sig på det.
En energidryck kanske vore något?

Tema blommigt
Kommer ni ihåg julfesten? Nu tyckte jag och Mathilda att det var dags att få lite mer sommarkänslor och därför anordnade vi igår en fest med temat sommarlov. Vi bjöd på snittar och jordgubbssaft, Mathilda i lärar-outfit, utvecklingssamtal, grillad (nästan) kyckling och jordgubbstårta. Nu känns inte sommaren riktigt lika långt bort längre och det blev såklart en gruppbild också...Nu: PM-skrivning!

Sara som mormor?Igår var jag barnvakt och hämtade "mina" barn på skolan när en kompis till sjuåringen tittade på mig och sa "är du Claras mamma?" Jag skrattade lite och skakade på huvudet, varvid ungen tittade fundersamt på mig och fortsatte med "jaha, så du är hennes mormor?" Hehe. Man kan undra vad bilden har med det att göra, men efter jobbet cyklade jag som en dåre till Jontes stuga, där vi hade reunion med Egypten-gänget från i höstas. Det kändes bra att få dansa lite Kleopatra-dans igen och det var inte många som hade glömt bort mina ramsor minsann. Våra reccar är bäst!

Sara som försvarsadvokat?
Trots att jag har ägt en lagbok i ungefär två och ett halvt år nu känns det där som kallas verkligheten ändå så långt bort. Kom nyss hem från en kvällsföreläsning med Björn Sandin, som berättade om hur det är att vara försvarsadvokat. Han var  cool och nu ska jag drömma att jag är precis som honom - en grym försvarsadvokat med lockigt hår. Godnatt!

Jag är en feeder och jag gillar detAtt baka måste väl vara en av de roligaste (godaste) sakerna som finns? De senaste veckorna har det dock spårat ur på bak-fronten och vår dubblett har förvandlats till ett konditori. Inte för att jag klagar, men Mathilda fick precis ett paket från sina föräldrar med en eltandborste och flourskölj. Jag undrar om det är en pik...

RSS 2.0