2009

Såhär hittade vi Wilma imorse och jag tycker det är en ganska bra bild för hur mitt år har varit. Jag har levt i en ryggsäck genom Thailand, Australien och Nya Zeeland, jag har flängt runt halva Sverige och jag har flyttat. Men framförallt har jag träffat och lärt känna så många, otroligt fina människor, jag har fått nya vänner för livet och utan att överdriva tror jag faktiskt att jag har lärt mig en hel del om det också. Om livet, alltså. Tack alla ni som gjort 2009 till ett speciellt år, det här gjorde vi bra!Nu laddar jag och Wilma för nyårsafton.

Cupcakes på gång

Jag och min kära syster bakar något som förhoppningsvis ska föreställa cupcakes. Sofia tittade nyss på mig och frågade om det "är okej att dosera florsocker på känsla," varpå kvinnan bokstavligen öser i sockret. Det här bådar gott.

Utövar total vila
Vi utövar total vila här ute på landet och det är framförallt horisontellt läge (med en chokladkaka i handen) framför teven som gäller. Igår var det dock bastu-kväll och idag ska jag och mamma kika på mellandagsrean. Härliga jullov!


Juldagen med Martin Emtenäs

Efter en förfest framför Mitt i naturen (fråga inte..) kan det bara vara ödet som gjorde att vi sprang på Martin Emtenäs (som jag och Bea precis korat till årets man och svärmorsdröm) i krogkön på Birgers.

Bea och Martin fick ett moment......men jag gav honom en puss!IN YOUR FACE, BEA!

Nu är det jul igen


T som i tenta(fest)Hjälp, då var tentan avklarad. Fem timmar gick lika fort som två, mina stift tog slut och nästan hela salen skrev ända fram till sista minuten. Nu är min hjärna tom och mina ben krampar - en tentafest på det här och jullovet kan inte börja bättre. Vi ses i Nyköping!

Bilder från gårdagen:1. Emma hittade den skyldige.2. Jag hittade min cykel.3. Vi hittade vinterkänslorna.4. Och sen hittade vi också vägen till Friskis.

Imorgon är det tenta. Nervositeten har inte riktigt börjat infinna sig, men jag känner mig iallafall så färdig-pluggad man kan vara. Idag ska jag bara bläddra igenom böckerna (okej, titta på deras framsidor) och försöka intala mig själv att jag kan det här, packa ner allt och se till att inget otillåtet material följer med. Nu är det bara att köra!

Det här är vad man får efter 12 timmars pluggande


Det ser ut att bli en vit jul iallafallEngelska parken hela dagarna.

 

Jag vet inte vad jag ska skriva. Vi tentapluggar hela dagarna och det är inte bara våra ryggar som får träningsvärk av att bära alla böcker till och från skolan - jag tror våra hjärnor börjar bli överbelastade. På riktigt. Det börjar också bli glest bland Uppsalas befolkning och varannan människa knatar förbi oss med resväska och sikte på tågstationen. Om sex dagar är det min tur, för på tisdag är det dags för tenta. Sen får jag åka hem till Eriksdal. Jullov har nog aldrig tidigare känts så skönt.


Dagens topp tre:3. Att min cykel var översnöad efter dagens pluggande.2. Att Silla hade ungefär världens mysigaste mule idag.1. Att jag fick sällskap (läs: underhållning) av världens bästa kombo under kvällen.

Jag tycker om att rimma på julklapparna


Lagboken ger dig vingarEfter tio timmars pluggande är det dags att sluta. Eller iallafall ta en paus.


Nu ska det ridas!Haha, vet ni vad jag har hittat? En medryttarhäst! Får jag presentera Silla - en nordsvensk som bor två kilometer från oss, har världens trevligaste ägare (som förövrigt var hon som översatte Wendy och skrev böckerna om Sara och fullblodsmysterierna - alla ni som var hästgalna som små kommer väl ihåg?) är jättetrevlig och står uppstallad på ett kanonstall med ridbana och fina ridvägar. Silla kan knappt gå rakt fram, hon vet inte vad ledande tygeltag betyder och är så tjock att sadel åker runt när man hoppar runt. Men, vet ni vad? Jag är så jävla glad.

Det finns alltid något att firaDet finns alltid något att fira i Uppsala. I förrgår firade vi sista basgruppsmötet med chokladbollar och igår firade vi det sista seminariet med klassfest. Nu är det tentaplugg på riktigt.

Vem har sagt att bibliotek är osköna?

 

You spin my head right round

 

Som ni ser har helgen varit snurrig. Nu är det dags att återvända till böckerna,
16 dagar kvar till tentan. GAH!

Fredagen snurrar.

Idag var det en tapper skara på tolv personer som genomförde seminariumet, där fyra personer slumpmässigt fick uppgiften att redovisa sina PM. Halva styrkan hade någon oförklarlig frånvaro, men vi resterande gjorde vårat bästa och lyxade till det med lunch på Stocken efteråt. Nu har vi fått en het gäst på Studentvägen och det bådar gott för helgen.Ni ser väl vem?

Plugghästar är vi allihopaIdag: Plugg på Carolina rediviva.
Snart: Spinning på Friskis.
Ikväll: Film tre trappor ner.

Basgruppsmöte på Studentvägen!Vi har basgruppsmöte och eftersom det amerikanska rättsfallet är relativt svårt tror vi på att lite vin och Snerkes kommer lösa problemet. Ja!


RSS 2.0