Vad gör vi?

Så har kvällen kommit innan årets stora händelse i Uppsala drar igång. Kvalborg. Valborg. Jag och Mathilda är så taggade att vi inte kan sitta still. Det är svårt, om inte omöjligt, att förklara för någon som inte har varit i stan hur fantastiskt roligt valborg är. Så, jag tänker inte ens försöka, här kommer lite biler från förra året istället...

För att citera någon tönt på Stocken: Vad gör vi? Nu kör vi!

Café StudentvägenInnan vi gick på påsklov lovade jag och Mathilda varandra att spara en bit av varje sak vi bakade under veckan, så att den andre skulle få smaka. Så. Jag hann vara hemma ungefär tio minuter innan dagens lunch såg ut såhär. Jag gav högsta betyg på Mathildas bakverk och kan inte alls förstå varför hennes mamma gav henne bakförbud efter ungefär den tionde bakdagen?(!) Nu vet vi vår B-plan om juristkarriären inte funkar: Sara & Mathildas konditori! Mathilda tycker också att jag ska göra en offentlig bekännelse att jag faktiskt tycker om mandelmassa, så okej.. jag tycker om mandelmassa! (Jag vet inte vem jag har försökt lura, jag tycker ju om allt?) Woho!

Hönshuset del 4

Hönshuset som har gått under projektnamnet Los Hönehouse och som numera kommer kallas för Äggstugan är klart! Vi ska bara måla dit lite gardiner på "huset", fylla upp med spån och hönsmat och såklart också höns, men mycket mer färdigt än såhär blir det inte det här påsklovet. Jag struntar i att männen på gården pikar mig för mina sneda tak och dörrar.. för det här har jag och mamma gjort helt själva! Kvinnor kan!

Påsklov

Påsklovet har gått lika snabbt som det har varit bra väder. Jag har byggt hönshus, solat, ridit, umgåtts med familjen, bakat, promenerat i skogen och allt sånt där man måste göra på ett påsklov. Jag har haft det oförskämt bra och ska njuta av de sista två dagarna innan det är dags att åka till Uppsala igen. (Inte för att det är så synd om mig för det, för visst vet ni vilken vecka vi är inne på nu?)Just ja - Anton provade att köra cross häromdagen också.

Nu kan poolsäsongen börja!


Hönshuset del 3Men alltså, jag blir nästan stolt över mig själv!

Hönshuset del 2Det tar sig!

Ser ni vems mule vi har pussat på?

 

GISSA OM VI HAR VARIT I EXTAS I DAG?!!!

Hönshuset del 1

Mitt stora påsklovsprojekt (förutom att baka och laga igenom alla recept jag har hittat) är att bygga ett hönshus åt mina kära föräldrar.  Därför har hela dagen sett ut ungefär såhär..

Ni behöver dock inte vara oroliga - trots en hel dags arbete hann jag baka kakor också!

Från Studentvägen till Eriksdal

 

Nu är jag heeeeeemmmaaaa!

PåsklovDet var tänkt att vi skulle plugga jätteeffektivt såhär, sista dagen innan påsklovet, men eftersom jag vaknade av solen i mina ögon gick det inte sådär jättebra. "Det kommer regniga dagar, då kan vi plugga" sa Maja och vi bara höll med. Nu är det däremot påsklov på riktigt. Och då behöver man inte plugga, eller hur vad det nu?

Våren är här!Dagens vårtecken: folk solar på gården, folk är ute och springer, folk är ute och springer i shorts och t-shirt, folk har på sig skinnjackor, folk har inte på sig jackor överhuvudtaget. Vårkänslor är bara förnamnet och jag gillar det!

Hit och ditFjorton timmars tåg senare och lite mindre snö är jag tillbaka i Uppsala. Nu är det mycket plugg som ska göras innan jag åker hem på påsklov i övermorgon (!). Hejochhå!

Uppdatering från Norrland

Jag tänkte avsluta mitt senaste inlägg med att "nu ska vi se om jag lyckas ta mig till Norrland", men tur var väl att jag inte gjorde det, för det var precis vad jag höll på att inte göra. Efter några timmar lyckades SJ tillslut fixa ett nattåg som kunde ta mig till Norrland och Arvidsjaur iallafall. Har haft en grym helg, men åker tillbaka till Uppsala imorgonkväll. Om nu SJ kan fixa det. Jag återkommer!

Liza..

.. vid tangenterna. Fick i uppdrag att uppdatera er om att Sara lever. Trots att hon, bara för en kvart sedan, hävdade "jag dör". Men det var då vi åt kladdkaka. Vidare förklaring behövs inte.

Jag gjorde det igen (hittade gratismat)Friskförklarad var ordet - en dag av tristress var det jag behövde och nu har jag sprungit runt i Uppsalas studentliv som vanligt resten av veckan. Vi har haft seminarium, varit på tingsrätten, lyssnat på rättegång och haft föreläsningar. Idag hade jag anmält oss till en USA-kväll som visade sig innehålla inte bara tips, idéer och inspiration utan också - gratis middag! Jag säger som Emma: Det är bara jag som lyckas. Hur lyckas jag?

Det är tråkigt att vara sjuk.Jag är sjuk och det är jättesynd om mig. Hela dagen har jag gjort mitt allra bästa att göra det jag är allra sämst på: att göra ingenting. Jag tvingade mig själv att ta sovmorgon, inte gå upp ur sängen förrän lunchtid, kolla på fem How I met your mother-avsnitt i rad och inte ta på mig något annat än morgonrocken under hela dagen. Någonstans på sena eftermiddagen var jag skapligt trött på att inte göra någonting och då var det tur att Mathilda var hemma. Hon fick helt enkelt stå för underhållningen och tur var också att Maria mer än gärna kom över på en fika. Imorgon är det jag som friskförklarar mig själv.

Stockholmshelg

Lördag:

Söndag:
Dagens studenttips:Den enda jag tänkte på när Mathilda kom innanför dörren, hur nöjd som helst, med sitt fiskhuvud var på min syster. Så, Sofia. Det här blogginlägget är till dig. Fiskrens (kallar jag det, men det heter väl något annat?) kanske vore något till fredagsmiddagen? Det uppfyller iallafall kraven på studentmat: det var billigt!

RSS 2.0