Vad är väl en dag på JB...

Mina ögon går i kors, biblioteket börjar bli tomt och jag förstår ungefär bara hälften av allt jag skriver, men tolvtimmarsdag på JB (juridiska biblioteket) känns väldigt värt när:

1. Jag har fått ett extrajobb. Varje tisdag ska jag vara barnvakt/aupair/hämtahembarnenfrånskolan-are och laga middag, göra läxor och umgås med två gulliga tjejer.

2. Jag ska åka till Norrland om en vecka. Om man tar ett obefintligt höstlov får man skylla sig själv.

3. Jag får finbesök i helgen. Det kommer bli galet och alldeles, alldeles underbart.

4. Jag får tillgodogöra mig familjerätten. Äntligen får mina terminer i Stockholm lite utdelning och medan de andra juriststudenterna går in i väggen kan jag dra ner på tempot om några veckor.

Som sagt: Bara två timmar till. Värt.Måns har fått sällskapNy inredning på Studentvägens kylskåp.

Studenternas BJ-glass

Eftersom CSN-bidraget inte riktigt tillåter BJ-glassfrossa varje lördag gjorde vi faktiskt vår egen i helgen:1. Ta en bit kladdkaka2. Blanda i cookiedough3. Häll över kladdkakssmet4. Ät och njut!

Jag har världens bästa mamma och systerÅh, jag hade världens bästa dag igår! Åkte till Stockholm och spenderade hela dagen med mamma och syster. Det var helt fantastiskt roligt (Landin-humor när den är som bäst), behövligt (klänningar behöver man väl alltid?) och gott (vi slutade räkna alla fikapauser efter ett tag). Precis vad jag behövde!

Vad gör vi?Det känns som fredag idag och kanske med all rätt - nu kan jag bocka av mitt föredrag om Redovisningslagens tidsrekvisit på måste-göra-listan och det känns nästan lika kul som att vi både fick gratis fika och billig fläskfilé på Coop idag. Vad som är ännu roligare är dock att jag ska få träffa min bästa mamma och syster imorgon. Jag längtar!

Dagen då vi träffade Torgny HåstadJag tror inte det finns några mer kändiskåta människor än juriststudenterna. Och då menar jag inte att de (ja, jag menar de och inte vi) blir alldeles till sig om Bradley Cooper eller Måns Zelmerlöf skulle kika förbi (jag räknar mig själv mer till den kategorin) utan här snackar vi juristkändisar. Adlercreutz, Bull och Bernitz är de coolaste snubbarna man kan träffa enligt de här studenterna och eftersom juristernas jurist Torgny Håstad höll dagens föreläsning var alla (utom jag, då) alldeles till sig. Att några somnade under tiden och att de flesta andra ritade rebusar (eller, de flesta.. jag alltså) i anteckningsblocket medan herr Håstad pratade om äganderätt spelar liksom ingen roll - för idag har vi träffat honom, legendernas legend. Och Sara (den andra) fick hans autograf i lagboken. I say no more.

Avsockring dag 21. Hur lätt är det att avsockra sig när man har vänner som gör såhär? (Kan tilläggas att tre timmar senare skickade hon receptet på en sjukligt god paj till mig också). Maria är ond!

2. Ja, vi vet att det är lördag men vi sitter på biblioteket iallafall.

Hårt liv som student

Nej, jag har inte dött, utan försöker bara överleva alla seminarier, sokratlektioner (som förövrigt är skitläskiga - läraren pekar ut någon slumpvis som måste försöka svara på frågor om rättsfall som vi knappt fattar rubriken till), basgruppsmöten och föreläsningar. Idag sitter vi på Carolina Redivia och jag arbetar med mitt föredrag som ska hållas på onsdag.Det är tur att vi har Hanna. Hon visade upp sina nya 30-kronors-örhängen för en stekare igår och sa att det minsann var "mormors pärlor". Hon vet minsann hur man ska erövra Stocken, den kvinnan.

Flogstafest

Gårdagskvällen blev lyckad och lite till: snygga tjejer, god mat, ljuvlig efterrätt, inflyttningsfest med maskeradtema i Flogsta och efterfest med chokladbollssmet. Hur bra som helst!


KlackliganIdag kör vi en vanlig Uppsalalördag: plugg på dagen, fest på kvällen. Klackligan är på gång!

Jag har världens bästa kombo!Efter en lång pluggdag finns det bara en sak som kan göra livet lättare. Min kombo vet vad och hon är bäst! (Ni som inte har provat Marabous nya smak - GÖR DET!!)

Väggen

Nu har termin 3 dragit igång på riktigt. Den kallas för Väggen och om ni undrar vad jag gör om dagarna så svettas jag i biblioteket för efter tio timmars plugg ligger man fortfarande efter. Hjälp.

Reccegasque 2010

I fredags var det dags för finalen av recceveckan. Både Horus (Martin) och Kleopatra (jag) lyckades hamna på honörsbordet och det blev en minnesvärd (läs: stökig) kväll:Martin 17.37
Martin 21.30Martin 22.04Martin 22.32Martin 23.01Martin 03.10

Vardagar på Carolina RedivivaTypiska studentsaker jag gjort idag:

1. Pluggat
2. Pallat äpplen
3. Varit med på en brännbollsturnering för att få gratis korv

Bra dag!

RSS 2.0