Sju timmars buss senare...

... och Norrland har bara nästan lika mycket snö som södern! Det är inte varje dag två stycken studenter lyckas skeda på två sittplatser på en buss, men bussresan gick finfint och vi hittade rätt trots att vårt svar på busschaufförens "vart ska ni?" var "ööh, vi vet inte.." Nu ska vi maxa!

Weekend i UmeåFör lite mer än ett år sen var hela gänget samlat i Umeå. Emma och jag sa lite halvt på skoj, halv på allvar att 'vi kanske borde ta och flytta ihop i Uppsala till hösten'. Nu är vi här och tänk vad bra det blev! Den här veckan har innehållit mycket frustrerande entreprenadplugg, fulla seminariekillar och jag har hunnit extrajobba lite som försöksperson igen. Men, nu tar vi en välbehövlig helg och om en kvart ska vi gå mot nattbussen som ska ta oss till våra favorittjejer och ännu en galen helg i Umeå. So long!

Dagens middag:Bara för Sofia. JAG ÄLSKAR BLODPUDDING!


Är det bara jag som börjar få vårkänslor?Kanske är det på grund av helgens storkonsumtion av bastu, snöbad, våfflor, plugg och träning? 
Eller för att gatubelysningen var släckt när jag vaknade klockan sju? 

Han som sa vad alla andra tänker

Hyffsat biffig kille på gymmet efter en stor suck: Jag blir så jävla trött.
Hyffsat biffig kille bredvid: Vaddå?
Hyffsat biffig kille igen: Till och med den där pommes frites-killen kan ta samma vikter som jag. Det är så tröttsamt!


Skum dag?

Jag vet inte vad som har varit skummast idag: att ekonomen aka Hammarhajen pratade med sig själv en timme, att seminariegruppen helt plötsligt blev någon sorts expertgrupp på grön sköldmössa eller att Erik mitt under pluggandet, utan förvarning, ringde ett samtal till Sveriges ambassadör i Ukraina. Nu: Stocken!

Jag hade tänkt demonstrera en seriös dag på Carolina Rediviva i bilder..

Det gick sådär.

Sara som Kalla?

Jag pratade med mamma igår, samtidigt som starten gick i vad som skulle bli Kallas och Sveriges första OS-guld och plötsligt sa hon att "Sara, tänk - det där kunde ha varit du!" Till saken hör att jag knappt kan stå på ett par skidor, men varje gång ett mästerskap går av stapeln blir vi (som säker de flesta) emotionellt involverade i alla framgångssagor, motgångar och framgångar. Idag vaknade jag dock inte upp som OS-medaljör (jag valde nog fel sport..) i Kanada, utan fick istället försöka cykla till biblioteket i snömodden. Äsch, jag satsar på att toppa OS-formen på kvällens spinningpass istället. Mamma, jag älskar dig!

Härliga söndag!

Vilken underbar dag! Med det här vädret på morgonpromenaden kan man inte bli annat än lycklig. Planerna var att försöka plugga lite, men ganska snart insåg jag att min överbelastade hjärna behövde vila. Sagt och gjort. Böckerna plockades undan och istället cyklade jag och Hanna till Willys och storhandlade. Efter det körde vi ett hårt pass i gymmet och nu har jag tränat mina kunskaper i köket några timmar. Hej arton matlådor och två limpor bröd!

Stall surmulenHade stalljour nu på eftermiddagen. Hur kommer det sig att man blir så lycklig av hästlukt? För er som undrar hur det går med Silla - hon har tyvärr gått och blivit halt nu i dagarna. Vi håller tummarna att det inte är något allvarligt och att vi kan fortsätta med ridningen snart, där det blivit mest konditionsträning i snön blandat med lite lösgörande på ridbanan. Det går framåt!

How to plugga och titta på TV samtidigt:Jag är ett geni! Jag vet! Varför tänkte jag inte på att vända min gigantiska teve åt andra hållet tidigare?

För att väga upp alla festbilder:(Jag vet, det är ett gammalt kort, men lagboken är ju iallafall densamma. Just nu håller vi på med köprätt och jag höll mitt obligatoriska föredrag inför klassen idag, som gick över förväntan!)

KlassfestGårdagens klassfest blev väldigt lyckad med allt från en basgrupp som Studie 54 (vi) till Clockwork orange och Grease. Tänk vad lite dans på borden, hela-havet-stormar och limbo kan göra för klassamhörigheten!

Försökspersonen Sara

Fullspäckad dag idag: var försöksperson i ett forskningsexperiment under hela förmiddagen (fråga mig inte hur jag lyckas hitta alla skumma bisysslor, men kul var det!) seminarium efter det och nu ska jag ta bort bandagen och ladda för kvällens temafest med nya klassen.  Vad gör ni?


Studentlycka

Det som såg ut att bli en katastrof för min studentbudget blev istället en glad överraskning och idag ska jag försöka plöja några hundra sidor.

 

Tack familjen Giegold!!


Duktiga studenter

Idag har vi suttit i Engelska parken och pluggat hela dagen. Att plugga på en lördag känns speciellt - lite extra duktigt och med lite extra pratpauser är det hela ganska trevligt. Nu laddar vi för det som ingen vill erkänna att de gillar, fast jag vet att de gör det - melodifestivalen. Hello Måns!


Då var det torsdag igen..

Vi började lugnt och städat:Sen kom hinkarna med cider in. Då var det kört:PS. Vi ska faktiskt plugga både imorgon och på söndag.

En vanligt studentvardag:Efter en effektiv pluggförmiddag på Carolina Rediviva klämde vi in tio matlådsätande studenter i ett korridorsrum stort för fyra och vilade våra hjärnor. Till alla mammor: ni kan vara stolta över våra matlagningskunskaper. Det tar sig!Efter det hann vi springa över till Ekonomikum och kika på ekonomernas "kontaktdag" (läs: plocka gratisgodis, gratisbananer, gratisglass och gratispennor..)Och eftersom gratis verkligen ÄR gott kunde vi plugga hela eftermiddagen med ett leende. Nu har jag sprungit en mil med fotbollstjejerna (vad tänkte jag?) så mina ben orkar inte bära mig, men - jag har skrivit klart mitt PM. Woho! 

Party och PM.

Vi tror att våra grannar försöker slå vårat rekord från helgen. Nu ska jag försöka skriva på mitt PM tills jag inte orkar hålla ögonen uppe, vi får väl se hur det går till ljudet av afterski-klädda människor som sjunger allsång. Eh.


RSS 2.0