Bofasta kobror och ensamma hemma

Nu har sagt hejdå till min kusin m. familj och är alldeles ensamma i huset på kullen. Det går bra, även fast vi är aningens rädda för den bofasta kobran vid poolen (som vi inte sett än) och alla oidentifierbara kryp. Träningsvärk har vi ockå, efter de senaste dagarnas frisbee- och volleybollturneringar på Long beach. Livet som BP (backpacker) funkar fint.


Dagen då jag nästan dök med en valhaj.























Här kommer lite bilder från de senaste dagarna. De första visar på den sista dagen i Ao nang, då vi hoppade på en båt och gled runt mellan öarna i närheten. I går tog vi färjan till Koh lanta, där min fina kusin (inklusive världens gulligaste bebis) har ett hus och där är vi nu. Lite väl lyxigt för vårt backpackerliv, jag vet, men vi insisterade iallafall på att få tränga ihop oss i en av sängarna så jag tycker det är godkänt. Idag lämnade jag mina följeslagare för att följa med på en dyktur vid Koh haa. Jag fick göra ett så kallat refresh-dive eftersom det var ett tag sen jag dök sist, men efter en liten genomgång (se sista bilden) och några lättare övningar under vattnet kunde jag och min dive-master glida längs korallrevet. Hur. Underbart. Som. Helst. Under lunchen fick vi nys om att en valhaj hade cirkulerat kring det stället vi skulle till och man kunde nästan ta på spänningen innan vi hoppade i. En timme (och bland annat en sköldpadda, orm och en enorm bläckfisk senare) steg vi upp till ytan. Då hade nästan alla andra grupper sett den. Valhajen. Utom vi. Fan.

Oh, what a day!

Vi overleve nattbussen till Krabi, som var en trevlig (men dock snabb och skumpig) upplevelse. Hamnade strax utanfor Krabi och tog oss sedan in till Ao Nang, dar vi ar nu. Efter en pa-stranden-dag tog vi tag i saken och paddlade kajak idag. Var helt galet - laskiga (enligt mig) apor och svartamjda batar. Det var med stort sjalvfortroende vi paddlade in i mangrooveskogen, for att efter tva minuter krascha in i ett av alla trad.. men efter tre timmars traning var vi riktigt skickliga (enligt oss sjalva). Under eftermiddagen fick vi traffa laskiga catfishfiskar, krokodiler och bada i nagon sorts kalla. Djungeltema all over. Imorgon ar det en heldag pa bat och pa lordag tar vi farjan till Koh Lanta. Kusin, here we come!

Galet:
1. Taxichaufforen i Bangkok hette Thinrat Thong. Japp.
2. Vi var tvungna att fraga en local: Is this normal or is it a tsunami? Tack och lov var det tidvatten.
3. Nu har jag internet-at upp lika mycket som en middag. Tjo.









This is for you, mama!


Hua Hin beach. Elin och jag skyller pa att vi inte tranat pa akrobatik som unga.


.. men forsoka kan man alltid. Och har skyller jag pa att Sarali har en grundbranna fran tidigare.


Forsta gruppbilden och poserna sitter redan.


Jag och Elin gor det vi ar bra pa - kramas.


Nya Bangkok-klanningarna pa strandpromenad.


Rummet pa Hua hin. Det ar lika litet som det ser ut.

Hej Sverige!

Vara storsta faror just nu:
1. Alla skabbiga hundar som tycks alska oss. Hjalp.
2. Alla skabbiga myggor som tycks alska mig hela natterna. Hjalp.

Eftersom en del har har blivit lite brandra (ingen namnd, ingen glomd, Elin ar varst) sa tar vi det lite lugnt med solen sahar mitt pa dagen. Vi planerar att ta nattbuss till Krabi inatt. Yo!

yo!

Nu far minsann bloggen ta att vara lite samarbetsvillig, tycker jag. Skrev ett inlagg i Bangkok, men den kom inte upp forrans nu.

Iallafall. Sitter i Hua hin for tillfallet. Tog buss fran Bangkok, vilket gick fantastiskt bra och tog nastan fyra timmar. Hittade ett roligt hostell pa en brygga mitt ute i havet dar vi fick hyra ett rum (med en stoor sang dar vi alla tre far plats! Perfekt!). Har varvat ner lite, grundat pa brannan och atit god thaimat. Var tanke var att dra vidare efter en natt, men vi bestamde oss for att stanna kvar en ytterligare.. Har bara sett en kackerlacka pa hostellet hittills, men den fina utsikten fran terassen slar allt.

Dagens problem: Vattnet. Svalkar. Inte.

Forsta uppdateringen fran BKK.

Ah, vart ska jag borja? Flygresan gick bra, dock var det mycket turbulens under sakert en halvtimme och mina hispsiga (las: flygradda) vanner skramde upp mig och tillsammans svettades vi floder och holl varandra i handerna tills det var over. Vi mellanlandade i Kuala Lumpur, tittade pa lite palmer och flog sedan vidare till Bangkok.

I Bangkok hittade vi varat hostell (WE LOVE HOSTELS!) som var riktigt fint (lyx for 35 kr!) och sedan knatade vi till MBK for lite shopping. Pa kvallen borjade jetlaggen gora sig pamind (mina flygradda vanner sov ingenting i planet och eftersom vi hade varsin tv i satet framfor oss hade inte heller jag tid att sova, det fanns allt fran de senaste filmerna till musikvideor) och vi kunde inte halla oss vakna langre an till atta. Dock hann vi traffa var forsta backpackervan som vi spelade kort med - sa, nu kan vi spela tecken pa engelska!

Nu ska vi bege oss till Southern busstation och forsoka hitta en buss som tar oss till Hua hin. We want beaches.

So long.

MAMMA - Allt gar bra, vi ar den perfekt backapack-trion.
CAROLINE - Den 28:e it is.
SOFIA - Ja, vi har kommit fram!

Ready, steady, go!



Sådär. Ryggsäcken (visst är den fin?) är packad. Passet är med. Mamma är hispig. Imorgonbitti bär det av.


Två dagar, två dagar, två da.. VA?!

Jag ska ärligt erkänna att jag börjar bli nervös. Om två dagar åker vi. Herregud.
Nu ska jag börja packa, gå en promenad med mamma och sen åka till stan för en heldag med syster.

Packingproblems..

Det är svårt att prioritera med den packning man ska leva tillsammans med i tre månader. Vad är bäst: en extra kjol eller en extra tröja? Ett par strumpor eller en klänning? Myggnät eller insektsmedel? Sarali mailade mig häromdagen: "Jag tar med mig nagellack. Rosa."
Bra. Då klarar vi oss ett tag iallafall.



Koh Lanta -08.

Resfeber

Sådär, lika bra att bättra på resfebern med en ny header. Fem dagar kvar. Gah. Nu kommer syster Sofia och Anton för middag (jag hör dörren öppnas och någon ropar "var är förrätten?").

Den där internationella juryn?

Var det bara jag som tyckte att snubbarna från den internationella juryn verkade lite fulla?

Landinarnas lördag

Jag och mamma vann bowlingen. Om man räknar från botten alltså.







Nu ska vi hejja på Alcazar.

Viktigt att tänka på..

Häromdagen satte sig mamma bredvid mig vid köksbordet, tittade mig djupt i ögonen och bad att få ge lite råd inför resan. Med stigande oro gav jag ifrån mig ett ja och räknade snabbt upp vad jag redan visste (ta inte några väskor åt okända människor genom säkerhetskontrollerna, gå inte ensam i mörkret, tappa inte bort varandra, akta sig för bjud-drinkar och HIV). Mamma tog ett djupt andetag och sa det rakt ut:
"Kom ihåg att tvätta händerna och skölj alla frukter".
 

Tentan avklarad. En vecka kvar.

Tentan gick bra. Eller, det vet jag visserligen inte förrän om tre veckor, men det kändes bra. Och det är alltid något. Den här gångens efter-tenta-fest blev en mysig kväll på Birger Jarlsgatan med fyra fnittriga tjejer som jag kommer sakna. Puss på er!



Nu är det planering till 110 procent som gäller.


Fulländat!



Det tar emot i plugghästgenen att sluta skriva, plocka undan alla papper och packa ner alla böcker. Att bestämma sig för att nu, nu är jag minsann färdigpluggad inför tentan imorgon. Det är iallafall vad jag har gjort, böckerna ligger fint nerpackade i Sveriges rikes lag-ryggsäcken (nördigt, jag vet) och längtar till imorgon. Väckarklockan ringer 05.00. Underbart.

Hej mitt vinterland..



Eriksdal 09.11. Nu har det snöat konstant i ett dygn.

Back to reality..

Jag vill inte avskräcka er som inte läser på universitetet (snarare tvärtom!) men såhär två dagar innan tenta är det verkligen bara tentaplugg som gäller. Så, dagens blogginlägg blir inte roligare än så. Statsrätt hela dagen. Puh. Jag pratade förresten med Sarali idag, om lite reseplanering. Det gick väl sådär. Båda var så överexalterade att vi mest satt och pratade i munnen på varandra. Det kommer bli så bra.


Australien närmar sig..

Med 11 dagar kvar är det dags att presentera mina reskompisar:



Sarali. Vi träffades för första gången i femte klass på Ringelskolan i Arvidsjaur. Jag var ny, hon var van. Jag var nervös, hon var cool. Ni vet en sån där vän som man kanske bor lång ifrån, stundtals inte alltid hinner ringa, men som man alltid vet finns där? Sarali är en sådan. Och jag tycker så himla mycket om henne.

 

Min relation till Elin började lite senare i livet, men blev inte sämre för det. En av de första gångerna vi träffades var på ett möte utanför Nyköping angående vår ridklubbs dressyrlag till allsvenskan. Jag var så hes att jag inte kunde prata och kände mig mest generad och småförvirrad bland alla pampiga och världsvana dressyrtanter. Men, där fanns ju också Elin. Världens bästa Elin.


Dagens s.k barntecking



I SN:s fredagstidning  publiceras en s.k. barnteckning, men jag tycker mer det ser ut som en vuxenteckning. Mamma försöker påstå att det är ett träd, men då vet jag inte med vilka ögon hon tittar. Ni ser väl ändå vad jag ser?

Störande moment i studietillvaron

 
 
 

Jag vet ju vem jag ska skylla på om jag inte klarar tentan...

Förslag till packlistan mottages tacksamt...

Tentaplugget går väl sådär.
Konstigt nog är det en mycket roligare sysselsättning att skriva packlista och surfa efter billiga hostels.
Jag har kommit en bit på min glöm-vad-som-helst-utom-det-här-lista: svenska flaggor (tre stycken), hawaii-kransen (någon som hört talas om strandparty utan beachtema?), mp3 med svenska schlagerlåtar (svensk kultur ska spridas!) och ostbågehatten (bra icebreaker tänker jag, den passar nog E eller S). Har jag glömt något?



Bild från förra helgen. Jag lämnar nog min nya kärlek (klänningen) hemma.

Ligger alla med alla?

Mamma - Vad har egentligen hänt i Grey's Anatomy? Alla ligger ju med alla..
Jag - Öh, ja... (jag försöker här redogöra för de stundande kärleksrelationerna efter gårdagens program)
Mamma - Är inte George ihop med någon nu?
Jag - Näe, han är väl mest kompis med de flesta tycker jag.
Mamma - Stackarn, han får aldrig ligga, han..

Nu: plugga, plugga, plugga.


När, var, hur?

Okej, jag antar att en lite bättre förklaring kan vara på sin plats...
Om lite drygt två veckor åker jag med mina underbara vänner Sarali och Elin på en långresa i äkta backpacker-style. Första stoppet är Thailand och därefter väntar Australien och Nya Zeeland. En dröm som går i uppfyllelse och ett galenskapsbehov som blir mättat - när möjligheten kom var jag inte sen att hoppa på. Jag skriver sista tentan nästa vecka och sen hoppar jag på utbildningen igen efter sommaren.



När jag kommer hem ser det väl ut ungefär såhär. Trevligt.

Backpackerdrömmen blir sann!



Nu har jag köpt en födelsedagspresent till mig själv. Det. Här. Är. Sjukt.

Sega söndagar..



















Ungefär såhär känner jag mig idag. Hård helg. Rolig helg. Fick träffa världens bästa Malin och Maria från min gamla gymnasieklass igår. Härligt. I morgon är det skola och plugg som gäller, tentan börjar närma sig..


RSS 2.0