Texas - läderstövlar, rodeo och cowboys!Hello Sweden!

Nu härjar vi i Texas och har gjort lite typiska Texasgrejer:
1. Vi har varit på drive-in-bio.
Kanske inte så typiskt Texas, men det kändes väldigt amerikanskt och var sjukt mysigt!

2. Vi har ätit en riktig stek. Den täckte hela tallriken och vi blev serverade av en kvinna i cowboyhatt och läderstövlar.

3. Vi har kört många mil i öknen.

4. Vi har svettats (Emma ropar från poolen att hon fortfarande gör det).

5. Vi har spårat med shoppingen (Linda Kyrö - spara gruvlönen för det är så sinnessjukt bra shopping här!!!)
Idag (läs igår..) firar vi midsommar on the Texas-way - med rodeo. Yeehaaw!

Santa Fe

Tack Sofia som ar varldens basta syster och var blogguppdaterare.. lyckades hitta en dator i Santa Fes bibliotek! Vi har en turist och aka bil-dag idag.. vi ska alltsa aka en hel massa mil (till Lubbock om allt gar som vi tankt) och pa vagen har vi en hel massa saker att se pa. Just nu Santa Fe, jag tanker lite pa var bil hemma (hehe). Har ar allt gjort av lera och det finns indianer overallt. Woho! Love from Sara o.co

Vi går igång på män i cowboyhatt

Syster Sofia som sköter uppdateringarna här.
Innan jag ger er dagens skörd av USA-happenings så vill jag bara påpeka att det där med trosorna är sant och på riktigt.
I alla fall för Saras del, de andra vet jag inte.


Location: Hollbrock
Temperatur i luften: 36
Solkrämsfaktor: 20,
TopplesFaktor: 40%
Vindhastighet: Ganska hög, svalkar bra, märks att vi är i öknen.
Solbränna: Stigande
Gårdagens efterrätt: Oklar, friterad burrito med slemmig fyllning (men god)
Antal gånger vi tappat bort Mathilda på walmart: Har tappat räkningen!
Antal gånger vi bett personalen ropa efter henne i högtalarna: En. 

Sen sist har vi vandrat i Grand Canyon. Det var obeskrivligt. Jag tänker inte en försöka förklara hur häftigt det var, men mäktigt är bara ett ord som passar för att förklara. På vägen har vi stannat i flera mindre byar och fått känna på den amerikanska livsstilen på landet. Och till Lindas (eller okej, allas) förtjusning finns det hur många män i cowboyhattar som helst! Nu bilar vi vidare mot Albaquerque och Santa fe, hejhå!

Med trosorna ut och in i Las Vegas

Hej bloggen!
Eftersom USA inte verkar gilla datorer med usb får vi vänta med bilderna och göra en liten statusuppdatering istället. Just nu ligger vi i en liten stuga på en camping strax utanför Grand canyon och laddar för att vandra hela dagen imorgon.

Sen sist har vi hunnit med det här:
1. Los angeles. Som min fina syster skrev blev det en heldag på universal studios för mig och Emma.
Vi åkte alldeles för läskiga karuseller, kissade på oss (eller, sprang iallafall in i gubben framför oss) i the horrorhouse,   åkte på studiotour (vi är fortfarande exalterade över wisteria lane och vet nu hemligheten bakom en perfekt trädgård - plastblommor), var på 3D-bio, m.m. Den andra dagen i LA var vi i Hollywood och kikade på Walk of fame, Beverly hills, skylten och avslutade dagen på Santa Monica-piren.

2. Efter tre nätter i LA var vi ganska mätta på storstad och bilade vidare mot Las Vegas. Körde inte hela vägen utan övernattade på en camping i en liten nu som hette Barstow. Vi älskar att campa - det är lite trångt i bilen men vi får tillgång till pool, vacker natur och vaknar av soluppgången (eller mycket tidigare Hags cirkuskonster hon gör när hon sover).

3. Från Barstow åkte vi till den gamla "spökstaden" Calico. Det kändes som att vi var med i en westernfilm! Sedan åkte vi vidare mot Death Valley. Där var det 46 grader varmt och ...dött. (Fantastiskt vackert också hälsar Mattis!) Vi fortsatte köra och kom fram till Las Vegas på kvällen. Promenerade längs The strip och letade rätt på Cheesecake factory. Med risk att låta som jag alltid gör... Så kan det ha varit det godaste jag någonsin ätit! Åh! Dag nummer två i LV började vid poolen. På kvällen gjorde vi oss i ordning med de begränsade resurser vi har med oss - trasiga ballerinaskor, gamla klänningar och våra använda ut,- och invända trosor (nu skriker de på mig att jag inte får skriva så, vi tvättar faktiskt!) och gick ut på restaurang. För att göra en lång och sinnessjukt rolig historia kort lyckades vi på något sätt hamna med dehögsta cheferna och bästa försäljarna på Xerox, som tog med oss på en riktig LV-kväll med limousin, ostron och oxfilé (ja, vi åt två middagar) och lyxiga drinkar. För en kväll fick vi känna oss som filmstjärnor... Idag sitter vi i en timmerstuga mitt ute i bushen och mår illa. Vet ni vad? Det var så himla värt det! (Nu grymtar Emma något ohörbart, vissa mår lite värre än andra...)

Så, för att sammanfatta de senaste dagarna: AWESOME!

Hollywood-hunkarHej. Saras storasyster Sofia här.
Jag fick ett mail med order om att blogga att de lever, befinner sig på ett
jättemysigt hotell i LA (de sover på rad uppe på ett loft) och har;

1. Hoppat framför Hollywood-skylten
(Ni vet, Saras obligatoriska hoppbilder..)
2. Gått Walk of fame (Jag gissar på att det finns hoppbilder här i från också..)
3. Kört runt i Beverly Hills (Förhoppningsvis inga hoppbilder i bilen..)
4. Varit på Universal studios (Hoppbild med Hollywood-hunk i bakgrunden?)
5. Gått på Wisteria Lane á la Desperate Housewives (Desperata hoppbilder?!)

I morgon åker de vidare med siktet inställt på Death Valley och Las Vegas.
And you know - What happens in Vegas stays in Vegas. Utom möjligtvis en och annan hoppbild.

Höll nästan på att glömma det allra viktigaste. Efterrätterna ska tydligen vara helt amazing!Highway 1

vi kanske inte ar snygga, men vi ar lyckligaaaaaaaaaaaaaa!!

San Fransisco del 2

Notera Mathildas shorts som matchar jeanslegginsen. Det senaste i USA, kommer till Sverige snart (SF var kallare an vi packat for...)

Los Angeles

Hej alla! Det ar daligt med Internet har, men hant sen sist:

1. Vi lyckades kora ut fran San fransisco utan storre problem. Korde langs Highway 1 som var hur fin som helst! Den vagen var avstangd en bit sa vi fick aka upp via bergen for att komma fram till nasta vag. Det blev valdigt tyst i baksatet nar vi korde pa toppen av berget, men jag och Mathilda (som vagade kolla pa utsikten) njot!

2. I natt campade vi. Hittade den roligaste campingen nagonsin mitt ute i skogen och sov i bilen. Det var trangt, hart och kallt, men roligt. Idag ar vi lite omma, men det var det vart!

3. JAG HAR KORT BIL I LOS ANGELES! Nu ar vi har och ska hitta oss ett hostell och jag kommer aldrig mer tycka Stockholm ar laskigt att kora i. Vi har varit i Malibou ocksa, det var fint, men ingen Charlie Sheen sag vi...

HEJDAA! PUSS PA ALLA MAMMOR OCH PAPPOR!

San fransisco

HALLAAAA!! Vi lever och nu lanar jag Internet av en skum polack sa jag maste vara lite kort:
1. Haggan holl vi pa att bli utan eftersom hon tappade bort passet innan vi akte. Med fem minuter tillgodo hann hon fixa nytt pass, vi gora ett nytt visum at henne och hon checka in bagaaget pa arlanda, sa allt ar i sin ordning!
2. Det blev lite krangel med bilen .. Kilroy glomnde namna en avgiftt vi visst skulle betala, men kvinnan som jobbade tyckte sa synd om oss att hon tog bort var envagsavgift och gav oss en storre bil. En mycket storre. Sa nu ar vi med dodge och den ar fin !
3. Vi har gatt genom hela SF de har tv[ dagarna. Golden gate,lomard street, Pier 39, Fishermans wharf etc.. Idag var vi pa alcatraz och det var sjukt haftigt!
Nu borjar polacken titta pa klockan.. vi aterkommer, imorgon tar vi dodgen och aker mot LA!

Ready for takeoff

 
 
 

Väskorna är packade, rummet är tomt och väckarklockan är ställd på 02.30. Nu kommer vi, Amerika!


T4 officiellt över!
VADGÖRVINUKÖRVINU ÄR TENTAN SKRIVEN, TENTAFESTKLÄNNINGARNA PÅ OCH VI RÄKNAR INTE LÄNGRE DAGAR UTAN TIMMAR TILLS USA. JAG ÄR FÖR TAGGAD FÖR MITT EGET BÄSTA OCH MATHILDA ÄR FÖR TAGGAD VÅRT ALLAS BÄSTA!

Tentaångest?Det bästa sättet att ladda för en tenta är en heldag på stan med världens bästa tjejer. Det här var dock den enda stunden på dagen som jag har hann sitta ner, för med ett helt rum som ska packas ihop och årets längsta to-do-list var det inte bara sommarvärmen som gjorde mig alldeles svettig. Om jag ska se på saken positivt har jag iallafall inte hunnit tänka på tentan en enda sekund, men insåg precis att NU MÅSTE JAG JU SOVA och TENTAN BÖRJAR OM TIO TIMMAR! Hjälp!!

Sista tentapluggsdagen

Nu börjar vi se ljuset i tunneln - det här är sista dagen på Blåsenhus! Det är vid den här tidpunkten på tentaplugget man brukar känns sig ganska färdigpluggad, men i år vill inte den känslan riktigt infinna sig. Jag har slutat räkna hur många gånger jag har gråtit (jag är känslig, jag vet) eller hur många gånger vi har förbannat lärarna för att det har varit dåligt upplägg på kursen (för det är väl inte vi som är dåliga?) Idag fick Mathilda en tentaångestattack i vanligt ordning. Då ringde hon sin pappa för att få lite uppmuntran. Hennes pappa verkade inte lika uppstressad över tentan, utan sa istället att "men Mathilda, vad spelar det för roll hur det går på en tenta? Det viktigt är ju att du kommer hem från USA!"

Så. Om ungefär fyra timmar packar vi ihop böckerna, tackar Blåsenhus för den här gången och hoppas på att vi både klarar tentan, kommer hem och kanske framförallt kommer till USA.

Det där med nervösa föräldrar

Med fyra (!) dagar kvar till USA vet inte jag och Mathilda vem av våra föräldrar som verkar mest nervösa. Mathildas pappa ringde för några dagar sedan och sa med desperation i rösten att hon var tvungen att "snarast möjligast ordna ett internationellt gångbart försäkringsintyg och skicka säkerhetskopior honom!!!" Själv pratade jag med min mamma häromdagen. Det lät ungefär såhär:

Mamma: Sara! Jag sitter och tittar på CSI! En kvinna i USA har precis blivit ATTACKERAD!
Jag: Okej?
Mamma: Hon har blivit attackerad AV EN PUMA!!
Jag: ??
Mamma: SÅ NI MÅSTE SE TILL ATT AKTA ER FÖR ALLA PUMOR!!!!Jag svarade att jag var mer nervös över alla tornados. Det var kanske inte det bästa svaret jag kunde ge henne.


RSS 2.0