Ihopflyttningsfest

Lördagens fest tangerade dubblettens personrekord när ungefär 40 jurister och 5 icke-jurister firade min och Mathildas ihopflyttning. Det var en fin kväll! (Och ja, Emma levererade!)


Emma ska stekaNi som oroar er över Emma kan vara lugna: hon bor bara sex minuters promenad härifrån och är fortfarande en grym kock (vi provade de kunskaperna i förrgår) när hon inte eldar upp ungen (det provade vi också). Ikväll ska vi testa hennes (och några andras) festförmåga och den behöver ni absolut inte tvivla på...

Carolina Rediviva.Jag tänkte skriva ett inlägg i stil med att "du vet att du är för morgonpigg om du är först på bibloteket varje dag", men eftersom jag numera bor med en ännu mer morgonpigg människa känns det inte lika aktuellt. Nåväl. Jag var först på biblioteket iallafall och det är alltid något. Så, den här utsikten hade jag på förmiddagen, innan basgruppsmötet och seminariet började.

Dagens studentlunchKöttfärssås med spenat, allt på extrapris. Check!

NationsbrunchIdag stod ÖG's (Östgöta nation) för brunchen. Den var god.

Våren är här?Dagens vardagslyx bestod i av att jag och Maria tränade på morgonen istället för på kvällen - alltså i ett nästan tomt gym (eller nja, pensionärerna i Uppsala verkar ganska hurtiga, men vi slapp iallafall stå i kö till maskinerna).Efter det cyklade vi till skolan med solen i ögonen och tyckte det kändes som en söndag i april.
Vi insåg ganska snabbt att det var en onsdag i januari, men den där vår-lyckan höll ändå i sig hela dagen...

Ni ser ju - glada tjejer. Nu ska vi basta.


Jobba på!


Nu har jag klarat av mina två första dagar och kassautbildningen på mitt nya extrajobb: Intersport! Det har gått bra och jag har lärt mig om allt från ispikar till återköp. Nu ska jag lära mig lite mer om det här...På riktigt: JAG ÄR BÄST PÅ EXTRAPRISER!Man kan nästan inte tro att det är två studenter som bor i den här lägenheten.

En kväll på Stocken

Har precis haft mitt första seminarium i straffrätt. Det var kul och gick förvånandsvärt bra med tanke på
gårdagen - den var riktigt bra. Martin levererade som vanligt...


Terminens litteratur

Förra terminen kallades för "väggen". Den här terminen kallas för "semestern".
Det är bara en juriststudent som kan ha kommit på det...Jaja, vi tror på vad tidigare studenter säger och tar semester ikväll för en premiärtorsdag på Stocken iallafall.


Min nya komboJa, här är hon! Min nya kombo! Mathilda! Hennes ansikte får väl närmast räknas som välkänt på den här bloggen, men för er som inte vet så pluggar vi tillsammans och lärde känna varandra när vi hamnade i samma klass under termin 1. Det här kommer bli kul!


Välkommen hit, välkommen hemSådär! Efter en dag med många flyttkartonger och trappsteg (ni får se bild på min nya kombo snart!) börjar alla mina fina tjejer hitta tillbaka till Uppsala (vi hämtade nyss Hanna, alias Siw, på tågstationen) och det känns som att vårterminen kan börja. Nu kör vi!

Tillbaka på StudentvägenDet känns bra att vara tillbaka på Studentvägen, men jag kan inte låta bli att sakna något. Någon. Rummet bredvid är alldeles, alldeles tomt och det är lite sorgligt.

Sista dagen på EriksdalIdag: Nyköping
Imorgon: Uppsala

Fast nu har vi en halvmeter snö till

En annan bra sak med jullov på landet: skogspromenader!

Mer mat åt folket!En annan sak som är med på topp tio-listan under jullovet är all mat. Det tar (till skillnad från kylskåpet på Studentvägen) liksom aldrig slut och för att citera min käre far har ju "efterrätten alltid ett eget fack" i magen. Så, idag har jag inte brutit jullovstrenden utan fortsatt med att äta massa smaskig mat och godsaker. Jag trotsade även snöstormen (får man använda ordet trotsade om man kör 40 km/h in till stan?) för att träffa tre underbara tjejer: Bea, Elin och min syster. Bra dag! (Nu har jag bara en BJ-glass kvar innan jag ska sova).

Wilma och Lillkisse

 
 

Två av de bästa sakerna med att vara på landet: Wilma och Lillkisse.

Hej 2011

Det är inte konstigt att 2010 blev så fantastisk! Vintern började hur bra som helst...

Våren fortsatte att vara hur bra som helst..

Sommaren var hur bra som helst...Och även hösten var hur bra som helst...Hejdå 2010. Hej 2011. Nu ska vi maxa mera!

RSS 2.0