KANELBULLSTÅRTA.

 
Här är Kortni: min amerikanska motsvarighet. Seriöst. Vi är så lika att vi ibland blir rädda. Igår bakade vi bullar (på amerikanskt vis såklart) och överraskade Vash som fyllde år.
 
 
Nu vet jag precis vad jag ska baka till min födelsedag!

HOWL-OF-SCREAM

Nej Liza, det var inte jag på bilden - det var en man med motorsåg som bokstavligen jagade runt oss på Bush Gardens i torsdags. Howl-of-scream kallades konceptet och det hade helt enkelt byggt om ett helt nöjesfält till ett gigantiskt spökhus. Det fanns olika "hauntes houses" att gå igenom men man kunde inte vara säker någonstans, för helt plötsligt hoppade det upp ett monster ur buskarna. Efter en minut i det första huset grabbade Vash (Kortnis pojkvän) tag i min arm och pep "Ok, now I'm officially scared.. Don't leave me!"
 
 
 
 
 
Ett av husen var i 3D med temat Clowner, så här glada var vi innan vi gick in..
 
 
Tack och lov fanns det några platser där man kunde ta det lugnt, äta kakor och kolla på shower.
 
 
 
Ja, just det - vi hittade en manlig sjuksköterska också.
 

WE MADE IT

 
Vi överlevde inte bara veckans tre prov, vi överlevde också... det här. Jag återkommer imorgon, är sjukt trött och har ingen röst kvar. Men det är precis som det ser ut!

STRESSAD TJEJ

 
Jag håller på att stressa ihjäl mig för att: 1. Vi har ett prov ikväll. 2. Vi har två prov imorgon. 3. Vi har ett prov på måndag. 4. Vi har en viktig inlämningsuppgift till nästa torsdag som jag inte förstår ett enda ord av. 5. Jag ska ha läst ett rättsfall tills imorgon som knappt förstår rubriken på. 6. Jag borde ha kommit igång med en av uppsatserna. 7. Jag måste ligga före eftersom jag inte vill plugga någonting när jag har gäster!!
 
Så. Just nu är skolan det enda som jag lägger energi på. Jag försöker tänka på att mina föräldrar kommer om en vecka (hurra!) och att jag har ett kilo amerikanska blåbär i frysen (hurra!)

BAKSTUGA PÅ 4050

 
Om man ska plugga hela kvällen är den ultimata för-aktiviten såklart att baka! Endorfinet flödar (eller är det bara hos mig och Mattis detta händer när vi sätter igång i köket?) och man får energi som både räcker och blir över för att läsa om (och göra en insats för?) mänskliga rättigheter. Amerikanska cookie-hälliettäggochlitesmörsåärdetklart-blandningar håller måttet och det kan ha varit den godaste smeten på länge. Med kakor i munnen, flamsiga roommates runt oss och till ljudet av ett åskoväder som hette duga blev torsdagskvällen inte så tokig ändå.
 
 
Men, till nästa fråga. Hur ser jag ut?!?!

PLUGGAPLUGGAPLUGGA

 
Jag vet inte varför folk har sagt till oss att det ska vara enklare att plugga i USA - jag pluggar mer här än hemma! Visserligen är det mer föreläsningsbaserat (till skillnad från Uppsala där vi har mycket seminarier) men med tre prov nästa vecka har vi ganska mycket att göra. Idag ska jag försöka få klarhet i vad läraren egentligen pratade om på International Human Rights-lektionen igår och sen har vi föreläsning 18-21 ikväll. Tur att solen skiner!

MORGONPROMENAD.

 
Måndagsmorgonnöje: Morgonpromenad i kvarteret. Det var mysigt ända tills trottoaren tog slut och jag hamnade på en väg med sex filer åt ett håll.

SANIBEL ISLAND

 
 
Lördagsnöje: Roadtrip to Sanibel Island

TILL EMMA:

 
Fredagsnöje: basket och squash

TILL ER SOM TYCKTE JAG HADE EN FUL/OMODERN MOBIL I SVERIGE...

 
...vad säger ni om den här fantastiska skapelsen då? Och ja - detta är alltså en mobil. Inte en miniräknare.
 
 
Men, skrattar bäst som skrattar sist: Jag har 113 gram Herseychoklad bredvid mig. MOHAHAHHAHA!!!

VAD SKILJER USF FRÅN UU?

 
Palmer. Ekorrar som nästan hoppar upp i knät på en (den amerikanska varianten är kaxig). Burger King utanför gymmet. Starbucks i biblioteket (tur för min ekonomi att jag inte dricker kaffe). Föreläsning kl 18-21 på kvällen (då kan man sola på dagen). Män i armékläder (Therese blir lika arg vaje dag hon ser dem). Påtända människor i lässalen (vissa läskigare än andra). Matplatser utomhus (men inga microvågsrum, vi är nog de enda med matlådor).

USF CAMPUS GYM

 
 
På Hildas begäran - några glimtar av gymmet på USF. Jag vågade dock inte mer än smyga upp kameran och ta några snabba bilder för jag har redan fått några tillsägelser(...) Första gången hade jag för lite kläder på mig (det är inte som ni tror - jag hade mitt vanliga turkosa/blåa linne som tydligen visade för mycket rygg, haha!) och andra gången använde jag mig inte av clipsen som håller vikterna på plats. Ja, de är lite kinkiga. Däremot är de grymma på att köra spinningpass! Jag har aldrig varit så svettig som jag var efter en omgång av "power cycling". De spelar grym musik på högsta volym (ingen tänk-på-öronen-ljudbegränsning här) och framför oss har vi en gigantisk TV-skräm som tar oss runt olika världsdelar (idag cyklade vi runt i Mexico, förra veckan var det Bahamas). Det enda negativa är att jag ibland inte förstår vad instuktören menar. Som idag, när jag trodde vi var färdiga och var helt slut - då hade vi TIO minuter kvar av passet(!) Nåväl. Jag överlevde det och jag överlevde att bli utpekad i klassen och tvingad att berätta Supreme Courts reasoning av ett rättsfall. Det som inte dödar, det härdar!

HOOTERS.

 
Lördagsnöje.

ROOMIES.

 


Igår satsade vi på roomiehäng. Idag får vi fortsätta med pluggandet.

COURSES.

 
Jag tror inte mamma har sett den här bilden, men det är vi fyra som bor i samma lägenhet! Jag (hoppas jag att ni känner igen, trots att jag inte gapar), Kortni (amerikan och nej jag har inte stavat fel), Therese (också Uppsalastudent) och Jessica (från Canada).
 
Jag har varit i skolan hela dagen idag och just därför tänkte jag berätta vilka kurser jag läser:
International Law. Med en lärare som tror att han är historiker och frågar ut alla om USA och hela världens historia. Nu vet jag tillexempel att Ghana var det första afrikanska landet som blev självständigt. Hoppas det inte kommer på tentan. Communications Law. Amerikansk yttrandefrihet. Jag pluggar glosor. International Human Rights, Constitutional Law och Business Law. Det är mycket juridik och jag förstår ungefär hälften av allt som sägs, men lika glad är jag för det. PUSS PÅ ER!

TAMPA BAY.

 
Nu är vi tillbaka i verkligheten och har haft lektioner halva dagen. Eftersom vi inte behövde lämna tillbaka bilen förrän på kvällen tog vi däremot en liten pluggpaus mitt på dagen och åkte "downtown". (Man måste ju passa på när man har bil i ett land där bil är en förutsättning för att ta sig längre än till Walmart!) Tampas skyline är kanske inte lika stor och mäktig som New Yorks, men där är det nog svårt att hitta en folktom pir att hänga på!

MIAMI VAR BRA I BILDER.

Här kommer lite fler bilder från helgen:
 
 
I was the driver. Det gick bra!
 
På väg till downtown Miami. Vi skippade GPS:en och läste skyltar. Det gick också bra.
 
Miami beach. Vi hamnade på gayavdelningen. Hanna tyckte det var tråkigt att inte kunna ragga på några snygga killar, men annars funkade det också bra.
 
Ocean Drive längs Miami beach. Gick inte så bra att hitta en parkering på.
 
Vi gick ut på Mansion. Sist jag var där (förra sommaren) blev halva gänget avstulna på kort, pengar och mobiler men den här gången gick det riktigt bra.
 
Krokodil, pytonorm och alligator. För dem gick det inte så bra.
 
Alla tjejer på airboaten. Att sitta längst fram var synonymt med att bli väldigt blöt, men det gick bra.
 
Vi åkte förbi lite alligatorer. En gång hade en sådan hoppat upp i båten och fått tag på en kvinna, men för oss gick det bra.
 
Den här stackaren fick sin mun igentejpad. Inte så bra.
 
Avokadoträd. Plocka så mycket ni vill, sa de. HUR BRA?!?!
 

EVERGLADES.

 
 
 
Idag tog Hanna och tjejernas hyresvärd med oss på en heldag i Everglades. Vi åkte airboat, klappade alligatorer, drack smoothie på en fruktmarknad med livemusik och fick en guide i deras avokadofarm. Nu har vi avokados för resten av månaden!

GLASS, SHOPPING OCH MANSION.

 
Igår: shopping på världens största outlet, Ben & Jerry cookiesandwich, partybus och Mansion.
Idag: Everglades.

MIAMI BEACH.

 
 
 
 
Igår hängde vi på Miami beach, det var härligt!

RSS 2.0