Valborg pa andra sidan jorden..

Valborg. Herregud, vad tiden gar fort. Tank att jag inte har varit i Sverige under hela april manad.. galet.
Vi haller fortfarande stallningarna i Byron Bay. Och gillar det lika mycket fortfarande. Pa lordag aker vi vidare mot Surfers paradise..
Valborg var det, ja. Ska sla ihop oss med resten av alla svenskar pa hostellet (vilket ar ganska manga just nu) och fira med lite alternativ stil. Sjunga vintern-rasar-sangen kan vi iallafall gora, men en brasa pa stranden fick det tydligen inte bli. Naval. Det blir nog kanoners. Dagen har spenderats pa stranden med skyhoga vagor och alla entusiastiska surfare.

Puss pa Sverige! (Har jag sagt att alla svenskar glor avundsjukt pa min Marabou-handduk? Ett bra satt att urskilja nordborna fran de andra..)


Byron-bilder!

Horrni, kolla pa sarahlees.blogg.se!

Cheeky monkeys och hostelliv...

Hej allihopa! Vi ar fortfarande i Byron bay och kommer nog stanna nagra extra natter.. har hittat en superbt hostell, med massa skona manniskor och nu borjar man kanna lite folk att hanga med, laga mat med och.. ja, ni fattar. Det ar soft. Det ar schysst. Nu ska vi cykla till den punkt som ar den mest ostliga i hela Australien. Love.


Byron Bay!

Om vi trodde vi alskade Bondi beach sa AVGUDAR vi Byron Bay! Herregud, det har maste vara paradiset! Det ar iallafall varat paradis for fyra natter. Har hittat ett jattesoft hostell precis vid stranden och forsoker lara oss aka bodyboards som bast. Det gar val sadar, men vi har hur kul som helst. Och det ar val huvudsaken?


Alldeles, alldeles... underbart!Alltsa. Det kanns som jag precis har hoppat rakt in i en teveserie, rakt in i OC eller nagonting. Vi har sovit tva natter pa Bondi beach, med surfare overallt och stranden precis utanfor dorren. Operahuset ar avklarat, utgang pa kings cross ar avklarat och ikvall ska vi ta en nattbuss till Byron Bay. Sydney ar verkligen en underbar stad! We like it a lot.

Sydney pa riktigt!

Hej alla! Nu har vi landat i Sydney, snott at oss en dator med gratis Internet, bokat busspass hela ostkusten och borjat ladda. Vi tankte kora pa tva natter i Sydney nu, med lite utgang, operahus, Bondi beach och sant dar. Blir finfint. Vi hors!

jooo, men ni far lite bilder iallafall!Det beryktade sjolejonet i Surat bay. Jag. Var. Radd.Pa vag till Nugget point.Moeraki boulders.Moeraki boulders.Nej, nu far ni hallas tills vi har landat pa australiensk mark. Vi ar i Chirstchurch och spanar. So long.

En snabbis..

Hey folket! Sitter i en hala mellan Christchurch och Dunedin idag. Har en liten forkylning pa gang sa det har blir en bli frisk dag, med Internet, kakor och bocker. Forsokte ladda upp bilden pa oss bredvid det galet laskiga sjolejonet, men det gick inte. Sa, ni far hallas. Vi hoooors!


Latest newsJag har lart mig en ny hopp-stil.Vi ar fortfarande bra pa att kora vanstertrafik.Vi alskar varat hotell.Vi alskar vara matpasar och lever pa konserver och kakor. 200 kr pa tva veckor, sla det.Naturen skiftar sa mycket att det kanns som vi vart pa alla mojliga platser pa jorden.

NU: ar vi i Dunedin. Varat mal ar att vara tillbaka i Christchurch pa onsdag, da varat flyg till Sydney gar tidigt pa torsdagmorgon. I natt sov Elin och Magnus pa ett B&B, dar agaren slapade in oss (jag och Sarali) pa en riktig brak-frukost.. sa, nu har vi atit for halva dagen och hort en nya zeelandares hela livshistoria. Det var fint. Sen sist har vi hunnit avverka Queenstown (superfint!), Invercargill, Nugget point, Kaka point och hela Catlins coast. Vi har varit pa pinguin place, sett salar och sjolejon. NZ ar galet.

Och sa lite bilder pa det...
Bilandet fortsatter...

Hej allihopa! Nu sitter jag i Fox Glaciar. Efter valsafarit i Kaikoura (dar jag och Elin fick se tva sperm whales, salar och 100 vilda delfiner pa en gang - otroligt!) bilade vi till Greymouth. Stannade bara en natt for att sedan aka vidare till Franz Josef-glaciaren. Darifran till dar vi ar nu ar det bara tre mil och vi har vandrat langs langa leder, spanat in glaciarerna och forundrats av den har otroliga naturen. Det ar galet! Om jag och Sarali far saga det sjalva borjar vi bli ganska bra pa att kora vanstertrafik nu ocksa, hehe. Vagarna ar lika krokiga som ostbagar och vi far nastan tryckutjamna oronen emellanat. Jag och Sarali sover i bilen. Det ar en upplevelse det ocksa, ma jag saga.

Love you all.

Kaikoura!

Arligt. Nya Zeeland ar det vackraste landet jag nagonsin sett. Hur fint som helst. Kan inte beskriva med ord. Eller bilder. We love it. Bilade upp till Kaikoura fran Christchurch, dar vi landade. Jag har kort vanstertrafik och det har gatt bra, vi har hyrt en bil som vi kallar Sune och som ar jattefin. Imorgon ska vi pa valsafari och sen vidare pa nya aventyr...

SYDNEY!

Vi tror knappt att det ar sant, men vi ar i Sydney! Wiho!

Nattbussen upp till Bangkok gick bra, aven om vi misstanker att den hyperbilliga biljetten gav oss den samsta klassen man kan fa. Lite latt onda i rumporna vantade vi pa Bangkoks flygplats och hetsat glass innan flyget gick mot Sydney 18.10 thaitid. Flygningen  tog ungefar 8 timmar och jag sov som en strandad sal i sju av dessa (fuck, de som hade massa bra filmer!) och Elin fick typ ge mig en rak hoger nar frukosten kom for att jag skulle vakna till liv.

Naval. Nu ar jag pigg och utvilad. Tur det, for nu har vi hetsat runt en timme for att fa tag pa billiga biljetter till Nya Zeeland. Alla biljettdiskar var dyra eller fullbokade, men nu hittade vi jattebra via Internet, som en snall man tipsade oss om. Det gar bra, det har!

Dock gar inte planet forran fem i eftermiddag, sa nu ska vi hitta en solig plats och chilla pa en stund. Och nu masta jag verkligen sluta, for kon till gratis-internet borjar bli laaang..

Love you all!


Give me some love, honey!Det är fint med vänner. Mina två BP-vänner är fina. Här är jag och Elin, romantiskt värre. Nu håller vi på att packa våra väskor som bäst. Hur har vi hunnit shoppa så mycket? Lämnar huset imorgonbitti. Nya Zeeland, här kommer vi!

Vi lever och lär!

Hej allihopa! Vi håller oss fortfarande vid liv. Har hängt en del med Saralis trevliga backpackervänner från Umeå som mellanlandade på Koh Lanta i förrgår. Vår marabou-choklad-abstinens börjar dock slå rätt hårt nu och från att ha haft inställningen att nu-ska-vi-bli-socker-o-beroende knarkar vi de billiga kakpaketen från den närmsta kiosken varje kväll. Vi tröstar oss med att ett paket faktiskt bara kostar tre kronor och köper så många att vi får ont i magen. Nu börjar vi få resfeber inför nästa flygning: Bangkok - Sydney. Ska ta båten till Phuket i övermorgon och därifrån åka nattbuss till Bangkok. Kakpaketen hänger med. De är ju iallafall billiga.

The truth about real backpacking

Efter två veckor som backpackers har vi insett följande:

¨

1. Ett partytrick är bra att ha. Vårt lärde divemastern Fredrik oss. Funkar väl sådär.2. För att ta kontakt med likasinnande räcker det med att humma fram något och slå sig ner. Efter att ha diskuterat varandras resor hittar man alltid något annat att prata om in på småtimmarna.3. Singha är den billigaste ölen och därför är det den som gäller för våra snåltarmar.4. För att lätta upp stämningen funkar det alltid att ta till hopp-korten.5. Jenga är spelet som gäller. På alla restauranger och hak.6. Dykcert ska man ha och därför håller Elin på att ta sitt nu.7. De som inte tar dykcert kan roa sig ganska bra under vattnet iallafall.8. På Koh Lanta är det moppe som gäller. Och hjälp. Safety first. Alltid.

NU: Beachparty.

En riktig robinson-strand!Hej mamma! Fler bilder kommer en dag när datorn är lite mer snabbtänkt. Vi hittade världens finaste öde-strand igår på vår moppedag. Tänk er vit strand, turkost vatten, omsluten av berg och djungelklippor så har ni det.

RSS 2.0