Premiärgrillning på Studentvägen

 

Ja, vi satt på asfalten (snön är bara nästan helt borta) och ja, vi frös (hej minusgrader) men det var det värt för nu är Studentvägen in-grillad, våren planerad och påsklovet snart ett faktum. Woho!


Hejja våren!

Dagens vårtecken:

1. Jag var genomblöt när jag kom till skolan för det spöregnade.
2. Hur många gånger jag än tömde skorna var två kilo grus lika fort tillbaka.
3. Jag har haft ballerinaskor på mig.
4. Jag bytte till vårjackan.. utan att frysa!

Punkt 3 kan visserligen ha påverkat punkt 1 och 2, men det är en annan historia. Jag gick förbi fyrisån idag också och det enda jag har att säga är: Emma, Hanna och Linda - det här kallar jag vårflod! Jisses, forsränningen kommer sätta tidsrekord i år. Hjälp!


PM-inlämningar är befriande!



Hej alla vänner! Nu går det segt mellan uppdateringarna, men jag har haft en alldeles underbar helg. Vi har i princip bosatt oss hos Mathilda borta i Gränby, där vi har haft allt från barnkalas med förra klassen till SATC-maraton och matlådemiddagar. Jag har också varit i stallet, hunnit med långpromenader och lite shopping. PM-inlämning är befriande! Nu kör jag hårt de sista dagarna innan jag får åka hem. Hem! Jag har inte varit hemma hos bästa familjen på evigheter. Jag längtar!


Hejdå PM-ångest

 

Nu har vi skrivit färdigt och lämnat in våra PM (bild 1) och spenderat hela dagen på universitetshusets polisforskningskonferens (bild 2). Fråga mig inte hur vi riktigt hamnade där, men det var en hel del intressanta seminarium om allt från brottsoffer till barn med ADHD, religionens roll i samhället och framförallt - gratis fika! Ikväll ska vi återuppliva barndomsminnena med en sleepover hos Mathilda. Woho!

Valborg är räddad!



Det finns många saker jag verkligen, verkligen vill göra och att tävla i forsränningen på valborg är en sådan sak. Laget, temat och utklädnaden var spikat i januari och därför kan ni ana vår besvikelse när vi inte ens hann anmäla oss innan platserna tog slut. Men, hör och häpna - vi har fått en plats! Inte via reservlistan, utan genom företagsflottarna! Vi ska paddla oss till en vinst och samtidigt representera (håll i er) ett TEJP-FÖRETAG!HAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHA!!

...och där försvann vårkänslorna!


This is for you, Sofia!



Dagens middag: kålpudding.


Grattis till Mathilda och Linda!



Igår hade vi två födelsedagsbarn att fira och som det firades - tårta, dans, lekar, Snerikes och ÖG! Nu ska jag cykla till biblioteket och försöka skriva klart det där jäkla PM:et som vägrar samarbeta. So long.

Fredagsmiddag:


Torsdag





Såhär såg det ut i lördags. Igår firade jag, Camilla och Malin att det var onsdag med thaimat till middag
och nu ska jag skriva PM hela dagen. Woho!

Nu har jag slutat räkna mina cykelkraschar

 

Jag borde egentligen sluta cykla, med tanke på min skeva cykelkorg, de stora blåmärkena på mina ben och att isen vägrar smälta. Det är mycket man borde..

Vardagsliv

Igår var vi i skolan 10 timmar (jag vet, det skrev jag mest för att få lite åhvadduärduktig-kommentarer) och kämpade med lite hyresrätt varvat med frågor om borgenärsskydd. Vi har mycket att göra och läsa (våra PM ska snart vara klara och det är mycket  seminariematerial att jobba med) men tillsammans med lite vårfeeling går det riktigt bra. Igår laddade jag batterierna med spinning och blodpudding. Idag ska jag cykla till stallet och rida dressyr. Woho!


Helgens bravader



Igår var det P3-gasque - pengar, piller och paragrafer. Det var alltså ett överfullt stocken med enbart ekonomer, läkare och jurister vi kom till efter en middag som hette duga, lekar i vanlig Sara-anda, Melodifestival och allsång. Grym kväll!



Idag cyklade jag till stallet och red ut i solen. Underbart!

Det gör ont



Nu har jag fått igen för vad jag skrev igår - självklart kom vinterns första krasch med cykeln på en överbefolkad väg, med datorn i cykelkorgen och fem kilo böcker på ryggen. Och jag var inte ens lite full. Hmpf.

En alldeles vanlig torsdag..

Idag har dagen varit ganska smärtfri: jag bara nästan ramlade med cykeln i snöslasket, bara nästan häftade mig själv i tummen, bara nästan lastade på alldeles för mycket vikter på skivstången och bara nästan blev vindögd av allt läsande. Jag ska dock inte klaga, vi hade ett bra seminarium om hyresrätt på eftermiddagen och efter fem bullar från påsen mamma hade med sig i söndags kan det inte vara annat än bra. Nu ska jag gå in till Emma i rummet bredvid och försöka reta gallfeber på henne. Yo!


Diesel



För att göra en lång historia kort så har jag fått en ny medryttarhäst. Han heter Diesel och idag har vi tränat på galoppfattningar och framdelsvändningar. Vad skulle vi göra utan alla fina hästar, egentligen?

Homestyling på tjugo kvadratmeter



Det är inte lätt att göra något kul med alla dessa små studentrum, där minimal yta ska möta maximal förvaringsmöjlighet och trevnad samtidigt som man inte ens får spika i väggen. Idag tog jag tag i det där väggtyget som har dammat under sängen ett halvår och tillsammans med mina födelsedagspresenter (ny matta och lampa!) känns mitt rum som nytt. Jag gillart!

Fina familjen



Åh, har haft världens mysigaste söndag med mamma, pappa och min syster. Jag har ätit som en häst, blivit bortskämd med födelsedagspresenter och fyndat på IKEA. De är bäst!


Ju fler kockar desto bättre soppa...



...eller?

Manligt vs. kvinnligt

Det här är egentligen hemlig information, men jag börjar oroa mig för att jag och mina vänner är lite för manliga i vårt sociala umgänge. Lyssna på det här: Igår spelade vi spel. Rappakalja. Det går ut på att man ska gissa på vad ord betyder och själv försöka få spelarna att tro att din förklaring är den rätta. Efter två omgångar spårade det ur och skrev istället de äckligaste och mest perversa förklaringar vi kunde, läste upp dem för varandra och skrattade tills vi grät. Det kanske bara är ett sammanträffande, men då har jag inte berättat om fisen som vi tände eld på eller om sms-konversationerna vi brukar hetsa.

Det är tur att jag och Emma brukar låtsas att vi lever i en musikal ibland.


Dagen:

morgonpromenad, Carolina rediviva-plugg med PM-skrivning, basgruppsmöte, seminarieförberedelser och fikapauser, middag på Emmas golv, dejt med Linda och slutligen skivstång/kondition på Friskis. Olala!

still going strong



Jag lever! Har hängt på bibliotekets dörr innan de ens öppnat de senaste dagarna, hittat gratislunch, jagat min mobiltelefon över hela stan, borstat på Silla och nu de senaste timmarna har vi haft födelsedagsfika i form av kladdkakshets (jag har ju gått och blivit gammal!) JAG HAR VÄRLDENS FINASTE VÄNNER! På riktigt. Från mina underbara norrlänningar till galningarna i Uppsala och alla andra gullungar. Ni är så jävla bra!

Barnkalas med barndomsvänner















Helgen i Umeå var galen på alla sätt och vis: galet mycket god mat, galen shopping, galen fest med barndomstema och framförallt galet fina vänner. Ni är bäst!!


RSS 2.0